No a pak, asi tak po týdnu můžeme ochutnat nejprve menší rybky. Mají, resp. měly slabší kostičky, po čtrnácti dnech začnou být změklá i silnější žebra a páteře. Pokud se ve vaší péči pečenáče dožijí měsíce v láku, pak se rybka jen vypije. Lák někomu může připadat příliš silný. Můžete si udělat slabší, ale pak má menší údržnost a změknutí kostic v rybkách trvá déle. Řešením je si rybky vyndat třeba dva dny před konzumací z udržovacího láku a vložit je do nálevu, nebo marinády ne tak koncentrované. Pro ty, kteří umí na pochoutku čekat, doporučujeme na okapaný pečenáč lžičku nebo dvě dobré tatarské omáčky a nebo, a to preferujeme, připravit si z části láku, vody a jedlé želatiny rosol, nechat vychladnout. Do misky nebo na hluboký talíř naskládat řezy z pečenáčů i s cibulkou a několika kousky sterilované kapie a pak zalít téměř vychladlou želatinou. Prostě pečenáče v rosolu jsou špička a to jak k večeři a nebo po ránu, kdy mohou sloužit v některých případech jako lék.
<< Home